12 души остават в неизвестност след пожара на италианския ферибот Euroferry Olympia

...
12 души остават в неизвестност след пожара на италианския ферибот Euroferry Olympia
Коментари Харесай

Двама българи са в болница след пожара на ферибота край Корфу

12 души остават в неопределеност след пожара на италианския ферибот Euroferry Olympia край гръцкия остров Корфу. Вече е доказано, че 7 от тези пасажери са българи. Има подозрение и за още двама, само че тяхната народност занапред се обяснява. Това сподели през днешния ден зам.-външната министърка Велислава Петрова. Те добави, че с изключение на националността им се обяснява и дали са били легално на борда. Петрова не се ангажира с отговор по кое време ще е ясно това, защото зависело от локалните управляващи.

На борда на ферибота е имало 127 български жители, сподели още Петрова.

Спасените са евакуирани и настанени в хотели на остров Корфу. Има и двама души в болница. Единият е в устойчиво положение, само че другият е с ниска сатурация и по тази причина е интубиран, изясни зам.-министърката. Сред евакуираните има и деца. Всички те са добре.

Очаква се през днешния ден хората да бъдат превозени до Игуменица. След това те ще могат да продължат пътуването си към Италия, или да се върнат към България. МВнР им спомага, защото част от тях са без документи, които са изгорели на борда.

Фериботът Euroferry Olympia, благосъстоятелност на италианската компания Grimaldi Lines, е напуснал Игуменица в Гърция и се е насочил към италианското пристанище Бриндизи, когато към 4:30 часа сутринта през вчерашния ден е избухнал пожар на една от палубите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР